Manic about Advertising

Op deze pagina vind je een serie blogposts over verschillende eigenschappen van de reclame en de reclameindustrie waarbij telkens een ethisch vraagstuk een centrale rol speelt. Elke blogpost heeft als rode draad titels en teksten van de Manic Street Preachers; een expliciet maatschappijkritische – inmiddels over-the-hill – post-punk band met een afkeer van alles wat met commercie en reclame te maken heeft.

Ik begrijp ook wel dat niet veel mensen zitten te wachten op een beschouwing van titels en tekst van de Manics in de context van reclame maar ik vertrouw op het feit dat ogenschijnlijke onlogische idëeen soms uitstekend blijken te werken omdat ze niet logisch zijn. Maar of dat in dit geval ook zo is is nog maar helemaal de vraag.

A Design for Life

Leestijd 8 minuten Libraries gave us powerThen work came and made us freeWhat price nowFor a shallow piece of dignity Deze single van de Manics weet het nog wel eens tot de Top2000 te schoppen maar dit jaar helaas niet. Het nummer uit 1996 gaat over het feit dat het leven van de working class … Meer lezen over A Design for Life

Motorcycle Emptiness (pt. 1)

“From feudal serf to spender. This wonderful world of purchase power” Leestijd 9 minuten Zonder twijfel de meest bekende hit van de Manic Street Preachers. Bij de meeste mensen staat de bekende gitaarriff in het geheugen gegrift. Bij een enkeling misschien ook het het refrein; Under neon loneliness, Motorcycle emptiness. Het doel van deze reeks … Meer lezen over Motorcycle Emptiness (pt. 1)


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: