Hi! Ik help merken met marketing- en merkstrategie.

Specifiek voor agencies, start-ups & scale-ups en MKB +

Een strategie bestaat uit 3 elementen. Een analyse, strategische keuzes en zelfversterkende uitvoering. Als een van deze elementen ontbreekt is het geen strategie.

Klinkt heel simpel, maar simpele strategie is soms best moeilijk. Daarom betrek ik mijn opdrachtgevers bij elke stap in het strategisch proces. Zo wordt het direct een leerervaring voor je in-house marketers, zijn ze onderdeel van de oplossingsrichting en weet je zeker dat deze ook daadwerkelijk uitgevoerd kan- en gaat worden.

Bye bye 📃🐯. Hello 🦄🦄

Ralf | ralf@ralfvanlieshout.com | 06 31916386

Op deze pagina vind je een serie blogposts over verschillende eigenschappen van de reclame en de reclameindustrie waarbij telkens een ethisch vraagstuk een centrale rol speelt. Elke blogpost heeft als rode draad titels en teksten van de Manic Street Preachers; een expliciet maatschappijkritische – inmiddels over-the-hill – post-punk band met een afkeer van alles wat met commercie en reclame te maken heeft.

Ik begrijp ook wel dat niet veel mensen zitten te wachten op een beschouwing van titels en tekst van de Manics in de context van reclame maar ik vertrouw op het feit dat ogenschijnlijke onlogische idëeen soms uitstekend blijken te werken omdat ze niet logisch zijn. Maar of dat in dit geval ook zo is is nog maar helemaal de vraag.

A Design for Life

Leestijd 8 minuten Libraries gave us powerThen work came and made us freeWhat price nowFor a shallow piece of dignity Deze single van de Manics weet het nog wel eens tot de Top2000 te schoppen maar dit jaar helaas niet. Het nummer uit 1996 gaat over het feit dat het leven van de working class…

Motorcycle Emptiness (pt. 2)

Leestijd 9 minuten Just like lungs sucking on airSurvivals natural as sorrow, sorrow, sorrow Blogpost nummer 3 over ethiek in reclame gebaseerd op nummers van de Manic Street Preachers. Ik las een interessante anekdote in de Volkskrant over Alfred Nobel. De uitvinder van de dynamiet en naamgever aan de Nobel prijs bedacht dat er naast…

Motorcycle Emptiness (pt. 1)

“From feudal serf to spender. This wonderful world of purchase power” Leestijd 9 minuten Zonder twijfel de meest bekende hit van de Manic Street Preachers. Bij de meeste mensen staat de bekende gitaarriff in het geheugen gegrift. Bij een enkeling misschien ook het het refrein; Under neon loneliness, Motorcycle emptiness. Het doel van deze reeks…

If you tolerate this…

“Gravity keeps my head down. Or is it maybe shame”Uit: If you tolerate this then your children will be next. Manic Street Preachers 1998 leestijd 9 minuten (ja, ga er maar even voor zitten) Ik heb de laatste weken getwijfeld of ik deze long-read zou delen. Het is de aankondiging van een serie blogposts over…


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.


Goodhabitz. Merkpositionering

Als je inmiddels vestigingen hebt over de hele wereld en je zoveel meer producten en diensten dan alleen online trainingen. Dan is het tijd voor een update van je positionering en branding. Samen met het marketing team van Goodhabitz werken we aan een nieuwe positionering voor deze Eindhovense scale-up die wereldwijde leer-impact realiseert.

Boels. Keeps you Going

Boels zorgt ervoor dat jouw project nooit stil hoeft te komen liggen. Dat uitgangspunt heb ik samen met Greenhouse en Boels’ marketing- en communicatie vertaald in een nieuwe positionering en pay-off; Boels Keeps you Going die nu wereldwijd uitgerold wordt

Megawatt. Mega leuk

Ik heb het geluk geluk om heel vaak met- en voor het meest energieke creatieve bureau netwerk van Brabant (en Nederland!) te mogen werken.

De Huisfluisteraar

De Huisfluisteraar is opgericht door Felix en Lars. 2 geweldenaren op het gebied van het maken van slimme plannen voor je huis. Niet door je meteen scheel te betalen aan een warmtepomp, zonnepanelen en isolatie…Nee…Door eerst eens even goed naar je huis te luisteren. Ik heb ze mogen helpen om focus en samenhang aan te brengen in 1000 goede ideeën, plannen en activiteiten. De lancering staat gepland in oktober 2023!

Bistroo. Samen eten is lekkerder eten

Food app Bistroo heeft me gevraagd samen met het team de positionering van het merk aan te scherpen en te vertalen naar onderscheidende communicatie. Binnenkort aan je voordeur!

GLOW Eindhoven. Lichtkunst voor iedereen

GLOW is het meest toonaangevende lichtkunstfestival van de wereld. Dat weet iedereen in Eindhoven en omgeving. Nu de rest van de wereld nog. De meerjarige marketingstrategie die ik samen met het team van GLOW heb ontwikkeld en mag uitrollen moet dat voor elkaar gaan krijgen.

Slimmer reizen naar je werk. Zo Werkt Het

Zo Werkt Het is een samenwerking van alle regionale mobiliteitsnetwerken. Samen proberen we het leefklimaat te verbeteren en CO2 uitstoot te verminderen door werkgevers te helpen met slimme mobiliteitsoplossingen. Ik heb de marketing- en campagnestrategie mogen uitwerken.

Met ING heb je alles in de hand

Als strateeg ben ik betrokken geweest bij de vertaling van de wereldwijde positionering van ING (‘do your thing’) naar de Nederlandse markt in de vorm van de ‘alles in de hand’ campagne die heeft gelopen van 2021 tot 2023.

DELA. Waarom wachten

Een van mijn favoriete campagnes waar ik ooit op heb mogen werken. Ik heb de creatieve strategie mogen uitwerken voor de nieuwste versie van de iconische ‘Waarom Wachten’ campagne van DELA. Het team van DELA heeft me geleerd hoe je écht samen een campagne kunt ontwikkelen van een ontzettend hoog niveau.

%d bloggers liken dit: