Lekkerder lullen voor publiek

Iedereen kan effectiever leren spreken en presenteren

Als een soort inhoudelijk side-hustle heb ik in 2018 meegedaan aan een Public Speaking competitie en ben ik gekozen tot Beste Spreker van Brabant. Daarna werd ik geregeld gevraagd voor tips en advies en heb ik besloten mijn kennis en ideeën om te zetten in trainingen. En die trainingen heb ik inmiddels zo’n 30x gegeven. Telkens met ontzettend veel lol. Want ik vind weinig dingen leuker dan anderen de technieken en het vertrouwen bij te brengen die nodig zijn voor een onvergetelijke presentatie. Groot of klein.

Als communicatiestrateeg weet ik namelijk als geen ander dat effectieve communicatie niet begint bij het zenden, maar bij de ontvanger.

Hoe zorg je er voor dat jouw publiek – of het nu 2 of 200 mensen zijn – jouw boodschap niet alleen onthoudt, maar er ook iets mee gaat doen? Hoe hou je de aandacht op zo’n manier vast dat het voor je publiek lijkt alsof de tijd vliegt? En hoe zorg je ervoor dat je publiek ook echt gelooft wat jij zegt? Wat doe je dan met je PowerPoint slides? En hoe werkt dat tegenwoordig als je via Teams of Zoom presenteert?

Ik weet hoe het moet en ik kan het iedereen leren. Het is eenvoudiger én leuker dan je nu misschien denkt. Let maar op!

Al vroeg in mijn carrière ontdekte ik het belang van effectief spreken en presenteren. Hoewel bij spreken in het openbaar veel mensen denken aan het spreken voor grote groepen, sta je in de praktijk veel vaker voor een kleine groep te presenteren! Zo is eigenlijk elk overleg met collega’s, elke vergadering met een klant of elke personeelsupdate een moment waarop je mensen wilt informeren, wilt meekrijgen in je plannen en wilt overtuigen.

Toch merkte ik toen (en nog steeds!) dat veel van die momenten vooral gebruikt worden om bakken informatie en honderden PowerPoint slides over elkaar uit te strooien. Maar zelden blijft die informatie goed hangen of gaan mensen er écht mee aan de slag. Wat doen we elkaar aan!?!

Omdat ik daar niet aan mee wilde doen ben ik op zoek gegaan naar manieren en methoden om het anders te doen. Effectiever en vooral leuker! Door het lezen van boeken en artikelen, het bekijken van honderden YouTube filmpjes en het volgen van diverse  trainingen heb ik het beste gepikt van De Meesters en me eigen gemaakt. 

Inmiddels heb ik honderden mensen getraind met maximale tevredenheidsscores. Hieronder vind je een aantal reacties.

“Ik vond het leuk om écht nieuwe dingen te leren ipv alleen maar de bekende powerpoint trucjes of standaard presentatie tips. De tijd vloog voorbij en ik ging helemaal geïnspireerd naar buiten, echt top!”

“De presentatie training was echt top! 4 uur lang boeiend en ik ga alles 100% toepassen in de praktijk! Duidelijke taal, duidelijke voorbeelden en in een aangenaam rustig tempo.”

Fantastische workshop! Het was een lange sessie maar zo voelde het totaal niet. Ik heb wat geleerd, ik vond het leuk en ik kan nu ook meteen de tips & tricks toepassen. Echt een aanrader voor anderen!

De theorie werd 100% in praktijk gebracht.

Mijn training richt zich niet op het maken van betere en mooiere powerpoint of TEDx-achtige presentaties (kan wel hoor) maar vooral op eenvoudige methoden die voor iedereen direct toepasbaar zijn en effectief werken of je nu voor 2 of 200 mensen moet presenteren, of je nu leidinggevende of receptionist bent.

Geen bullshit, geen management gelul, geen moeilijke schema’s en modellen maar eenvoudige en direct toepasbare principes die iedereen elke dag kan gebruiken en bewezen werken.

Modules

Ik werk met verschillende modules

  1. Groepstrainingen: Ik breng groepen de basisprincipes bij van het effectief communiceren en presenteren en ik adviseer over het slimmer gebruiken (en beperken) van PowerPoint. Tijdsduur 3 a 4 uur.
  2. Persoonlijke begeleiding: Heb je een belangrijke presentatie en wil je zeker weten dat deze krachtig en effectief overkomt? Ik kan je persoonlijk begeleiden bij het maken én geven van de beste presentatie die je ooit gegeven hebt.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met me op

Voor meer informatie en referenties kun je me direct bereiken via: ralf@ralfvanlieshout.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.