Publiek-lullen training

Het is geen talent, het is makkelijk aan te leren

40% van de werkende professionals is bang om te spreken in het openbaar. Sommige mensen zijn zelfs minder bang voor de dood dan voor het spreken in het openbaar! Kun je je voorstellen dat je op een begrafenis liever in de kist ligt dan dat je de nabestaande moet toespreken? Nee toch!

Bij spreken in het openbaar denken veel mensen aan het spreken voor grote groepen. Dat kan veel spanning oproepen. Maar in de praktijk sta jij, je collega’s en/of je werknemers veel vaker voor een kleine groep te presenteren dan voor hele grote groepen. Eigenlijk is elk overleg met collega’s, elke vergadering met een klant en elke personeelsupdate een moment waarop je mensen wilt meekrijgen in je plannen, wilt informeren en overtuigen. Hoeveel valt er niet te winnen als we niet alleen die hele grote presentaties maar al die presentatiemomenten met meer vertrouwen en effectiviteit kunnen benutten?

Als reclamestrateeg kom ik bij veel (inter)nationale IMG_3791organisaties over de vloer en tref ik veel mensen die worstelen met spreken in het openbaar. Als oprichter van mijn eigen bedrijf weet ik echter ook als geen ander hoe belangrijk het is dat niet alleen de leidinggevenden, maar eigenlijk heel het bedrijf effectief kan spreken als het nodig is.

Nadat ik zelf in 2018 heb meegedaan aan een Public Speaking competitie en gekozen ben tot Beste Spreker van Brabant ben ik tot de conclusie gekomen dat het niet mijn ambitie is om zelf ‘public speaker’ te zijn. Ik vind het leuk om af en toe op het podium te staan, maar ik vind het nog veel leuker om anderen de technieken en het vertrouwen bij te brengen die nodig zijn voor een onvergetelijke presentatie. Daarom heb ik besloten mijn kennis en ideeen om te zetten in trainingen en advies.

“Ik vond het leuk om écht nieuwe dingen te leren ipv alleen maar de bekende powerpoint trucjes of standaard presentatie tips. De tijd vloog voorbij en ik ging helemaal geïnspireerd naar buiten, echt top!”

Mijn training richt zich niet op het maken van betere en mooiere powerpoints of TEDx-achtige presentaties (kan wel hoor) maar vooral op eenvoudige communicatiemethoden die voor iedereen direct toepasbaar zijn en effectief werken of je nu voor 2 of 200 mensen moet presenteren, of je nu leidinggevende of receptionist bent. Geen bullshit, geen management gelul, geen moeilijke schema’s en modellen maar eenvoudige en direct toepasbare principes die iedereen elke dag kan gebruiken.

“De presentatie training was echt top! 4 uur lang boeiend en ik ga alles 100% toepassen in de praktijk! Duidelijke taal, duidelijke voorbeelden en in een aangenaam rustig tempo.”

Modules

Ik werk met verschillende modules

  1. Groepstrainingen: Ik breng groepen de basisprincipes bij van het effectief communiceren en presenteren en ik adviseer over het slimmer gebruiken (en beperken) van PowerPoint. Tijdsduur minimaal 4 uur.
  2. Persoonlijke begeleiding: Heb je een belangrijke presentatie en wil je zeker weten dat deze krachtig en effectief overkomt? Ik kan je persoonlijk begeleiden bij het maken én geven van de beste presentatie die je ooit gegeven hebt.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met me op

Voor meer informatie en referenties kun je me direct bereiken via: ralf@ralfvanlieshout.com. Of vul onderstaand formulier in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.