Strategie voor merken, bureau’s en zelfs voor mensen

Ik prijs me gelukkig met ruim 15 jaar ervaring bij de beste – voornamelijk digitale – bureau’s van Nederland waar ik heb mogen werken voor- en met hele mooie, goede en diverse merken en mensen. Creativiteit is mijn passie, effectiviteit is mijn doel. Ik haal mijn plezier uit het vinden van de beste oplossingen, en om die oplossingen op een creatieve manier tot leven te laten komen. (Bijna!) ongeacht de opdrachtgever.

Ik heb ervaring op het gebied van marketing, merkstrategie, merkpositionering, creatieve strategie (van content- tot campagnes), advertentiestrategie, het organiseren van strategische workshops en het helpen en begeleiden van strategen binnen bureau’s en bedrijven.

In mijn visie bestaat elke strategie uit 3 simpele elementen; een goede diagnose van de situatie, een helder inzicht waarmee de situatie opengebroken kan worden en samenhangende acties die daar invulling aan geven. Strategie is daarmee heel simpel maar simpele strategie is nog wel eens ingewikkeld. Of het wordt ingewikkeld gemaakt.

Door mijn digitale achtergrond en ervaring bij hele diverse bureau’s en voor hele diverse merken ben ik in staat om de link te leggen tussen de digitale- en niet digitale middelen, tussen merk- en sales doelstellingen en tussen creatie- en media mensen.

Recent werk waar ik (nauw) bij betrokken ben geweest:

Met veel plezier heb ik meegewerkt aan de positionering van ING in Nederland als bank die jou de controle geeft over je bankzaken. Deze hebben we vertaald in een creatieve strategie ‘Alles in de hand’ die sinds 2020 zichtbaar is in diverse on- en offline advertenties en content.


    Ik ben trots dat ik de creatieve strategie achter Waarom Wachten 2.0 heb mogen ontwikkelen voor DELA. Een nieuwe vorm van produceren waarmee een lange termijn merkcampagne in diverse media en middelen herkenbaar en toch fris kan blijven.


    De opkomst van Direct to Consumer merken fascineert me enorm. Om te ontdekken wat er bij komt kijken ben ik samen met een team een eigen D2C kindermeubel merk aan het ontwikkelen; Clover Living.


    Het mooiste is om te mogen werken aan ‘echte’ problemen. Bijvoorbeeld hoe we de mobiliteitsuitdagingen van werkgevers en werknemers kunnen oplossen? Op basis van gedragsontwerp principes hebben we samen met Breikers een framework neergezet wat wordt toegepast door regionale mobiliteitsnetwerken in heel Nederland.

    %d bloggers liken dit: