Strategie werk

Ken je dat moment? Wanneer de zon door de mist breekt en alles om je heen ineens helder tevoorschijn komt? Dat moment mogelijk maken voor merken, bureaus en mensen zie ik als mijn belangrijkste taak. Complexe zaken helder en overzichtelijk maken.

Ik heb ervaring op het gebied van merkpositionering, merkstrategie, marketingstrategie, creatieve strategie (van communicatie-, tot content- tot campagnes), advertentiestrategie, het organiseren van strategische workshops en het helpen en begeleiden van strategen binnen bureaus en bedrijven.

Recente opdrachtgevers
Visie op strategie

Ik hou niet van moeilijk doen en onnodige complexiteit. Ik hou ervan om zaken van de bullshit te ontdoen, draagvlak te creëren voor een strategische richting en te zorgen dat iedereen daar gericht en lekker mee aan de slag kan. Dat is mijn kracht.

Over strategie wordt vaak heel gewichtig gedaan. Onnodig en onhandig vind ik persoonlijk. Want een strategie gaat pas echt werken als iedereen ‘m kan begrijpen. In mijn optiek bestaat elke goede strategie uit 3 eenvoudige elementen; een goede diagnose van de situatie, een helder inzicht waarmee de situatie opengebroken kan worden en samenhangende acties die daar invulling aan geven. Strategie is daarmee heel simpel maar simpele strategie is nog wel eens ingewikkeld. Dus daar mag je mij voor bellen.

Anti-hokjes

In de afgelopen 15 jaar heb ik bij de beste – voornamelijk digitale – bureaus van Nederland mogen werken voor- en met hele mooie, goede en diverse merken en mensen. Hierdoor ben ik in staat om de link te leggen tussen de digitale- en niet digitale middelen (en mensen!), tussen merk- en conversie doelstellingen en tussen creatie- en media mensen.

Hokjes staan in de weg van goede strategie én uitvoering, dus zorg ik er op een leuke manier voor dat mensen hun hokje uit willen komen. Want creativiteit is dan wel mijn passie, effectiviteit is altijd mijn doel.