Postcard #2

Ik ben ook super enthousiast over verschillende AI tools die er zijn en hoe je die als strateeg kunt inzetten. Het helpt me om inspiratie te krijgen, om data te versimpelen, om grote lijnen uit te zetten, om begrip te krijgen, om ideeën te visualiseren en nog veel meer.

Maar het heeft me nog niet geholpen om écht strategische keuzes te maken, om empathie toe te passen op een doelgroep, om een link te leggen twee ogenschijnlijk niet verbonden elementen. Als alle strategen AI op dezelfde manier zouden gebruiken zouden we allemaal dezelfde strategieën krijgen en dus 0 winnende strategieën.

Net zoals het invullen van strategische modellen niet hetzelfde is als een strategie ontwikkelen. Zo is AI iets vragen ook niet hetzelfde als een strategie ontwikkelen. Je moet nog steeds je werk doen. Er is (voorlopig) geen ruimte voor lui denkwerk.

Wil je briefkaartjes van mij in je mail ontvangen? Schrijf je dan hier in!

Interessant overzicht van AI tools voor strategen van Julian Cole: https://docs.google.com/presentation/d/1Lb8-Fm1TD7vbcW0rhUwrADCvb81QRqUovF9O79o_iuo/edit#slide=id.gfd52643b02_0_0

Eén reactie op “Postcard #2”

  1. Hoi Ralf
    Schrijf me graag in voor je postcards, al is het maar om de illusie te hebben dat ik daarmee iets blijf begrijpen van hedendaagse marketing-, communicatie- en verkooptechnieken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: