#16 The Identity Crisis Strategist op vakantie

Ik ben met vakantie. Maar ik wil mijn belofte van minimaal één blogpost per week toch nakomen. Op vakantie wil ik 4 dingen doen:

  1. Kwalitijd met mijn gezin doorbrengen
  2. Online detox van mail, social, wifi
  3. Fietsen
  4. Lezen

Ik hang er geen doelstellingen aan. Niet hoeveel, hoevaak of hoe weinig. In mijn vakantie wil ik geen doelstellingen, dan wil ik tevreden zijn met alles wat ik (niet) doe.

Ter inspiratie deel ik met jullie mijn boekenlijst voor deze vakantie. Na de vakantie laat ik wel weten hoever ik ben gekomen.

51tl8ELnu0L._SX380_BO1,204,203,200_‘The Power of Framing’:

Ik ben heel nieuwsgierig naar dit boek. Het gaat over de manier waarop samenlevingen en individuen de ‘waarheid’ waarnemen, interpreteren en doorvertellen door communicatie en de manier waarom die waarheid dus beinvloedt kan worden. . Voelt een beetje alsof ik vrijwillig terug ga naar de studiebanken van de Radboud Universiteit Nijmegen 15 jaar na het afronden van mijn studie communicatiewetenschap.

‘The P17202380uppet Boy from Warsaw’

Hier ben ik al in begonnen. Een fantastisch meeslepend verhaal over de ontberingen in Joodse getto van Warswaw tijdens de tweede wereldoorlog, over hoe de jager de prooi kan worden, over vergeving en over hoe een simpel fantasiespel zelfs in de diepste elende verlichting van de pijn kan geven.

1001004010938664

‘Verbaal Meesterschap’

Samen met ‘The Power of Framing’ zie ik dit boek als onderdeel van mijn persoonlijke missie en ontwikkeling. Ik heb dit jaar een geweldige cursus gevolgd bij Remco Claassen en zijn boek ‘wij’ gelezen. Ik ben heel benieuwd naar dit boek.

presentShock_fullCover
‘Present Shock’

Present Shock gaat over het feit dat we als mensen zo geobsedeerd zijn geworden door ‘instant satisfaction’ dat onze traditioneel referentiekaders (verhalen) geen waarde mee lijken te hebben. Ik heb al veel stukjes van dit boek van Rushkoff gelezen, maar – oh ironie- wil nu het hele verhaal wel eens lezen.

Program or Be Programmedprogram_paperback

Program or Be Programmed gaat over de 10 leefregels voor de het Digitale Tijdperk. De impact van digitale media is enorm. Maar velen van ons ondergaan de impact in plaats van dat we ons er een duidelijk beeld over vormen en zelf kiezen hoe we er mee omgaan. Toen mijn zoontje 3 was wilde hij altijd ‘Cars’ kijken. Op een gegeven moment had ik alle fragmenten van ‘Cars’ wel een keer gezien maar nog nooit achter elkaar. Zo voelt dit boek ook een beetje.

The Bothebookthiefok Thief

Dit boek heb ik al lang gelezen. Maar ik vond het zo mooi dat ik vind dat iedereen het moet lezen. Liefst in het Engels – als je geen Pools kunt lezen.-

Jullie ook een fijne vakantie.

To be continued.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: