#41 Bekentenis van een Believer

20160122_134156

Ik zag dit stripje in de Trouw van afgelopen woensdag. Goed nieuws. Er zijn meer normalen dan on-normalen in Nederland ;-). Ik geloof ook niet in God dus ik hoor bij de normalen. Maar ik geloof wel in buitenaards leven. Daarmee behoor ik dan gelukkig tot de on-normalen (ik heb een fetisjistische voorkeur voor de underdog…zo ben ik bijvoorbeeld Feyenoord supporter)…maar wat is eigenlijk het verschil tussen het geloven in God of Aliens? Ik heb het mezelf deze week afgevraagd. Hier is mijn idee….

In Engeland geloven meer mensen in Spoken en Aliens, dan in God. 51% van de volwassenen en 56% van de kinderen gelooft daar in aliens. In Nederland lag dat percentage (5 jaar terug) rond de 40%. Ik hoor bij de 40% al moet ik toegeven, er is een hele periode geweest waarin ik meer in UFO’s en buitenaardse intelligentie geloofde dan tegenwoordig.

Ook een believer in buitenaardse intelligentie kan dus door een geloofscrisis gaan. Dat heb ik alvast gemeen met veel kerkgangers..(#1)

Mijn eerste encounter

Vroeger thuis hadden we – als ik het me goed herinneren – niet heel veel boeken op de plank staan. Er stond in elk geval geen Bijbel bij. Maar wel een boek over de Kosmos en Buitenaards leven. (Hoe anders had het kunnen lopen als er wèl een Bijbel had gestaan ;-)).

kosmoms
De Kosmos…prachtig woord! Waar hoor je dat nog? Ik heb even een Google Trend Search gedaan en…het woord is aan het uitsterven.

Hoe dan ook…ik vond het een fantastisch boek! Naast de relativiteitstheorie en de basics van de kwantummechanica stonden er verschillende verhalen over UFO-sightings, Alien abductions en graancircles, gecombineerd met foto’s van vage UFO’s en vage aliens.

Het stond allemaal in een boek…dus het was waar! (#2)

Daarna verslond ik boeken, documentaires, de X-files en ging zelfs in de avonduren naar de Universiteit voor hoorcolleges over UFO’s, buitenaardese entiteiten en de Rosswel samenzwering. Eigenlijk volgde ik een soort van Bijbelstudie (#3), maar dan over Aliens.

Het ging zelfs zover dat ik me ooit letterlijk bijna doodgeschrokken ben toen in s’nachts wakker werd en een zwarte schaduw in een stralend licht in mijn deuropening zag staan…Het bleek mijn vriendin te zijn die even naar het toilet was geweest. Dat zag er ongeveer zo uit :

stock-vector-silhouette-of-man-entering-dark-room-with-bright-light-in-doorway-152771651
Geen zin om hier beeldrechten over te betalen.

(Mobiele) technologie heeft mijn geloof aan het wankelen gebracht

Maar zoals ik eerder schreef dat internet en technologie grote beloftes en verhaallijnen kan doorprikken, zo is het ook een beetje gegaan met mijn geloof in buitenaardse intelligentie; het wankelt nogal.

Want sinds we alles kunnen filmen en de wereld vastleggen, lijkt het wel alsof we niet méér UFO’s en aliens zien. En als ze al worden vastgelegd, dan zijn de foto’s nog altijd even vaag. Zelfs na het langverwachtte openbaar maken van het – tot voor kort disclosed – Project Blue Book ontstijgt de discussie niet het niveau van een normale Alu-hoedjes discussie.

Divine Intervention

Laatst stond ik te praten met een een fellow believer. En dat is toch echt een de meest intelligente mensen die ik ken (en hij heeft wèl een echte UFO gezien).  Ik vertelde over mijn twijfels en ik voelde me alsof ik in de biechtstoel zat bij meneer Pastoor (#4). Toen zei hij het volgende:

“Maar je wilt het wel geloven hè Ralf…dat er iets is en dat als de ellende op de wereld straks echt niet meer te managen is..of het nou oorlog is, of natuurrampen, de energiecrisis of wat dan ook…dat er dan een ‘devine intervention‘ vanuit de hemel komt – een super intelligence – die er voor gaat zorgen dat alles in een keer opgelost wordt…goed of slecht”

Alienintervention

Dat lijkt een beetje op de terugkeer van Jezus op aarde (#5). En dat is het misschien ook wel. Ik heb immers net zo min ooit een UFO of Alien gezien als dat ik ooit Jezus heb gezien. Waarom zou ik het een niet geloven en het ander wel? En wie ben ik dan om iemand die gelooft in God te beoordelen of te veroordelen. Ik ben blijkbaar net zo on-normaal als een andere gelovige :-).

De vraag die ik nu nog heb is; welke kans is groter? Dat God ons gaat redden of Aliens? Ik weet het niet. Maar de kans dat ‘een’ God ons gaat vernietigen acht ik op dit moment in elk geval groter dan de kans dat Aliens het zullen doen…

Het glas is halfvol, daarom blijf ik toch maar in Aliens geloven.

T.B.C.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: