#45 Mission Accomplished (or not quite yet)

Zo..het is weer eens tijd voor een persoonlijk blogje. Het gaat er over dat ik deze week weer heb (her)ontdekt om niet te klagen over dingen die ik niet in de hand heb, maar me juist te richten op de dingen die ik wel naar mijn hand kan zetten. Te beginnen bij mezelf.

Mission not accomplished pt.1

Met ons bureau Blossom zitten we in een fase waarin alles waar we de afgelopen jaren in hebben geïnvesteerd, de richting die we hebben gekozen en het werk wat we hebben gemaakt bij elkaar lijken te komen waardoor heel de boel in de hoogste versnelling wordt zet. Dit vertaalt zich in waardering (dit is een teaser! – hierover later meer :-)), heel veel – en steeds complexere – opdrachten en ook heel veel organisaties die bij ons aankloppen en vragen of en hoe we ze kunnen helpen.

blossommozaik.png
Blossom is en blijft awesome!

Op zich is dat trouwens niet gek. Consumenten proberen op zoveel mogelijk manieren  advertenties te ontwijken (Time Shiften, Netflixen, Ad Blockers). Om toch de boodschap van het bedrijf bij de consument te krijgen is (social) content marketing op dit moment hot en dat is ‘toevallig’ wat wij doen.

En ‘toevallig’ hebben wij ook nog eens een goede club mensen zitten, praten we al jaren jaren over de combinatie van creativiteit en resultaat, zitten we in de juiste organisatie en hebben we super mooie klanten die dienen als referentie.

Nou ja toevallig; Luck is were preparation meets opportunity 🙂

Als iemand me 5 jaar geleden had verteld dat Blossom nu zou zijn wat het nu is, dan had ik er voor getekend. Mission accomplished; dit is precies wat ik toen in mijn hoofd had. Maar met de kennis van nu weet ik dat de misson nog lang niet accomplished is. We hebben nog meer dan genoeg leuke uitdagingen!

Mission not accomplished pt. 2

Tegelijkertijd merk ik dat de huidige missie van Blossom een minder positief effect heeft op mijn persoonlijke missie.

Ongeveer een jaar geleden heb ik op advies van Remco Claassen een persoonlijke mission statement geschreven. Die persoonlijke missie omschrijft mijn persoonlijke levensdoel (wat ik wil) en de voldoening die ik krijg als ik dat doel kan realiseren. Onder mijn missie hangen verschillende leefregels op emotioneel, fysiek, sociaal, materieel niveau.

Ik heb ‘m eerder wel eens gedeeld in een blogpost maar het komt hier op neer: Mijn missie is om inzicht in communicatie te ontwikkelen, te delen, en toe te passen voor merken en mensen. Ik haal mijn voldoening en heb plezier in het zelf slimmer worden en anderen (nieuwe) inzichten in communicatie te geven.

813ea81c-083d-11e4-8344-583c1adcbb0e_web_scale_0.1905972_0.1905972__Ik zie mijn missie als mijn kompas, en de leefregels als de boot waar ik op vaar. Als ik de boot een beetje goed onderhoudt en regelmatig op het kompas kijk – dan ben ik een blije kapitein. Yo no soy marinero, soy capitán.

Ik kijk regelmatig naar mijn missie. Omdat ik weet dat als ik weer scherp heb wat ik belangrijk vind en wat mijn doel is, ik dan makkelijker keuzes kan maken en (bijvoorbeeld) vaker nee kan zeggen.

De laatste tijd merkte ik echter dat ik door de drukte bij Blossom en een mission accomplished van een collega behoorlijk aan het afwijken was van mijn eigen missie en leefregels. Dat is frustrerend, vooral omdat ik me gedraag als onderdeel van de situatie in plaats van de oplossing van de situatie. Yo no soy capitán, soy marinero;

donald-duck-boat

 

Ik ben niet de kapitein op het schip maar een gefrustreerd matroosje.

Maar deze week liep ik mijn kinderen naar school en we waren wat aan het kletsen over school en werk toen mijn dochter van 7 zei:

Cato: “Maar papa, als je het zo druk hebt op je werk, waarom vraag je dan niet gewoon of anderen je kunnen helpen? Dat doe ik ook bij de juf als ik mijn werkje niet op tijd af krijg”

Potverdome! Ben ik er toch weer ingetuind. Thanks meid…ik weet weer wat me te doen staat.Niet alles zelf doen, zodat ik weer de dingen kan doen waar Blossom (en ik zelf) écht iets aan heeft.

Zo zie je maar…ook mijn persoonlijke mission is verre van accomplished. Maar die leefregel om elke dag bewuste aandacht aan mijn kinderen te besteden die werkt wel goed!

20151029_173244

T.B.C.

 

 

 

 

2 reacties op “#45 Mission Accomplished (or not quite yet)”

  1. Waar die juffen toch goed voor zijn, rake opmerking Cato!

    Like

  2. […] #45 Mission Accomplished (or not quite yet) […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: