Scan de drolrol

Leestijd: 1:38

Hij stond me al een tijdje aan te kijken. Het lege closetrolletje op de rand boven het toilet. ‘Scan met appie’ stond er op. Nu was ik al bekend met de termen ‘Shitteren’ (Twitteren tijdens de grote boodschap), Shit ’n Surf (idem, maar dan wat browsen) en “Facebog” (het bijwerken van je Facebook op het toilet), Whats-crappen (enfin, je begrijpt het inmiddels wel), maar scannen met je Appie-app op het toilet – daar had ik nog niet eerder van gehoord.

Ik was wel nieuwsgierig geworden. Wie scant er nou een lege toiletrol? Ik kon me niet voorstellen dat veel mensen dat zouden doen? Sterker nog, ik dacht niet dat iemand dat ooit eerder al had gedaan. Ik zou wel eens de eerste Nederlander kunnen worden die dit zou gaan doen! En dus gingen er allerlei wilde fantasieën rond in mijn hoofd. Stel nu dat de eerste mafkees die het rolletje scant door Albert Heijn beloont wordt met een verrassing!? 1 minuut gratis winkelen, één jaar onbeperkt toiletpapier of een reis naar de toiletrol-fabriek in Lapland.

Enfin, daar ging ik dan…telefoon in de hand, Appie-app in de aanslag…scannen maar. De camera stelt zich scherp op de streepjescode. Ik hoor een kort piepje en er laadt een nieuwe pagina. Ik stel me voor dat er een alarm af gaat op het Albert Heijn-hoofdkantoor in Zaandam; We hebben ‘m hoor! Er is iemand die daadwerkelijk de lege drolrol gescand heeft!! Het webcare-team wordt opgetrommeld om ‘real-time’ te reageren. Elk moment kan er confetti over mijn scherm komen dwarrelen en zal er om mijn contactgegevens gevraagd worden om de prijs persoonlijk te kunnen overhandigen. De spanning is om te snijden, de seconden lijken minuten te duren tot uiteindelijk de verlossende boodschap verschijnt…

AH Zacht toiletpapier 4-lagen voordeel. 5,79. Voeg toe aan je boodschappenlijstje.

De juiste boodschap, op het juiste moment, voor de juiste persoon. Marketing-technisch klopt het helemaal. Maar toch denk ik niet dat ‘Crappie-Heijnen’ het volgend jaar tot de Dikke van Dale gaat schoppen.

Eén reactie op “Scan de drolrol”

  1. Goed gezien Ralf. Het toilet is onze laatste wijkplaats. Daar durfde God vroeger niet eens te komen. Waarom zouden we Appie daar dan wel moeten tolereren? Als we ergens onze reet moeten afvegen met de commercie, laat het dan op het toilet zijn!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: