Postcard #10 Het juist doen om de verkeerde reden

Toen ik ongeveer 8 jaar geleden met bloggen begon heb ik me voorgenomen om radicaal eerlijk te zijn naar mezelf en iedereen die mijn blogs leest. En dat ik dus af en toe ook iets deel wat meer persoonlijk is – in een zakelijk context. Terwijl ik deze zin schrijf voelt het al als een excuus. Wat bullshit is. Het is geen excuus, het is een oproep aan iedereen om te delen wat je dwars zit. Zeker in een een wereld die geregeerd wordt door picture perfect socials is het belangrijk dat we elkaar af en toe een handje helpen. Met een luisterend oor, wat begrip en een duwtje in de rug. Wat kwetsbaarheid heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.

Afgelopen weekend werd Feyenoord kampioen. Lekker boeien zullen de meeste denken. En terecht. Het is maar voetbal. Maar ik ben een supporter en ik keek naar de emotie van aanvoerder Orkun Kökçü na de wedstrijd. Het leek een simpele opluchting en blijheid van een jongen die het van de jeugd tot aanvoerder had geschopt en deed wat maar weinig Feyenoorders doen; kampioen worden. Totdat ik een dag later las dat hij in het najaar van vorig jaar kampte met ernstige slapeloosheid. https://www.fr12.nl/nieuws/kokcu-ik-was-blij-als-ik-vier-uur-sliep-meestal-was-het-minder. Daar lag de basis van zijn emotie.

Dit greep me aan. In dezelfde periode kampte ik zelf ook met slapeloosheid. Zonder op de details in te gaan – om de simpele reden dat ik te veel deed van wat ik leuk vond, om de verkeerde redenen. Ik ben bang geweest dat ik mijn werk niet meer zou kunnen doen. En hoewel het soms voelt als een dun lijntje, ben ik blij te kunnen zeggen dat ook ik eruit ben gekomen. Of er aan het uit komen ben. Met hulp. Professioneel, van familie, van vrienden en van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en me een hart onder de riem hebben gestoken. Niet door met hulpmiddeltjes aan te komen, of tips…maar gewoon door even te luisteren.

En nog steeds doe ik te veel. Maar niet meer om de verkeerde reden. En ik let beter op mezelf. Dus – zoals Jerry Springer (God hebbe zijn ziel) zei; Let goed op jezelf, en elkaar. Want zelfs met mentale problemen kun je de beste van Nederland worden.

Briefkaartjes in je mail ontvangen? Schrijf je hier in: https://ralfvanlieshout.com/nieuwsbrief-inschrijvingen/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: