#26 Het glas is halfvol..

Als ik deze blogpost geschreven heb ben ik op de helft van mijn persoonlijke blog-uitdaging. Mijn doel was (en is) om een jaar lang elke week een nieuwe blog te schrijven over communicatie, marketing, technologie, social media, mobile, merken, branding én mindfulnes. Tijd voor een tussentijdse evaluatie 🙂

Waarom ook alweer?

Mijn passie is het verkrijgen van nieuw inzichten in communicatie en deze te delen met -en toe te passen op- mensen en merken. Communicatie is overal en altijd om ons heen en wordt enorm beïnvloed door technologie en media. Dat maakt het enorm dynamisch en leuk voor een nerd-achtig nieuwsgierig type als ik.

Ik vind het leuk om telkens weer nieuwe dingen te leren over communicatie en parallellen en verschillen te ontdekken tussen ‘vroeger’ en ‘nu’. Maar ik vind het ook leuk om anderen wat te leren. Er schuilt blijkbaar iets van een docent in mij (of een dominee, of een betweter..).

In zekere zin heb ik van mijn hobby mijn werk van gemaakt. Dat is super mooi en iets om te koesteren, maar mijn probleem was dat ik op een gegeven moment gestopt ben met het leren van nieuwe dingen. Ik besteedde er te weinig aandacht aan. Ik besteedde überhaupt aan weinig dingen écht aandacht. I was gettin’ high on my own supply.

Ik leefde in een soort zombi-modus van continue reactiviteit; reageren op e-mail, appjes, social media en andere stress-prikkels…tijd besteden aan van alles en nog wat, ja dat wel…maar aandacht geven?

zombies

Dat was dus niet leuk! En ook niet goed voor mijn effectiviteit op het werk of mijn betrokkenheid thuis.

De zaag scherp houden…

Na een paar externe ingrepen kwam ik tot de conclusie dat ik dingen anders moest gaan doen.

De dingen die ik doe wilde ik met aandacht te doen, zodat ik weer plezier zou hebben, ik wilde minder een klootzak zijn, en ik wilde nog meer van mijn hobby in mijn werk kwijt kunnen. Conclusie: ik moest de zaag weer scherp krijgen!

De zaag scherp houden is feitelijk niets anders dan je belangrijkste gereedschap beschermen en  verbeteren. Mijn gereedschap is mijn kennis van- en passie voor communicatie. Dat is wat ik het leukst vind, waar ik mijn geld mee kan verdienen en waar ik mijn gezin van moet onderhouden. En als ‘die zaag’ zo belangrijk voor mij is, dan moet ik dus niet vergeten om die zaag scherp te houden!

5c1207c4bda9cf9ddd84a7bbfe45e726
Spot de inconsequentie in deze quote 🙂

Mijn blogchallenge is voor mij dè manier om de zaag scherp te houden. Want door de blogchallgenge weet ik zeker dat ik me elke week met aandacht (mindful) verdiep in een nieuw onderwerp rondom communicatie, media, marketing, merken, mensen en social media. Ik weet dat ik elke week bezig ben iets nieuws te leren en wellicht anderen ook iets te leren. En door het op te schrijven blijft het ook nog eens goed hangen (en is het makkelijk terug te lezen)

Mijn conclusie, op de helft van de challenge…Dit werkt prima!Het glas is half vol, de zaag is scherp 🙂

Een paar bevindingen:

  • Ik ben de hele week opmerkzaam op interessante onderwerpen om me in te verdiepen en over te schrijven.
  • Zo worden gesprekken met mensen interessanter, ik let beter op, luister anders naar de radio, lees kranten met meer aandacht.
  • Het lezen van blogs, meningen en achtergrond artikelen is nuttiger geworden.
  • Waar het me voorheen wel eens dagen duurde om een blogpost uit te poepen duurt het nu over het algemeen een paar uurtjes.
  • Het fijnslijpen en herstellen van de spelfouten duurt overigens nog wel dagen….
  • Hoewel ik me heb voorgenomen om het niet te doen kijk ik toch best vaak hoeveel mensen de blogs hebben gelezen…en of het er steeds meer worden. IJdelheid ofzo denk ik.
  • Over het algemeen worden de meer persoonlijke blogs beter gelezen dan de meer professionele blogs. Als mijn vrouw zegt dat ze er weer geen touw aan kan vastknopen dan weet ik zeker dat het geen topper gaat worden, maar ik vind de professionele blogs leuker om te schrijven.
  • Ik heb er elke week weer zin in! (bloggen).
  • Eén keer ben ik boos geworden…toen was ik zo lang aan het fijnslijpen en vond ik het verhaal zo kak dat ik er even geen zin meer in had…dat was deze. Dat vonden de lezers ook want deze post is het minst gelezen….
  • Ik heb al een fiks aantal ideeën en inzichten kunnen toepassen in mijn werk. Ook daar worden ze er dus beter van.

En wat als het glas vol is?

Ik ben pas op de helft! Als ik hier over 26 weken klaar mee ben ga ik waarschijnlijk door. En dan is dit mijn volgende droom:

In juni van 2016 is mijn bloggerschallenge afgerond en heb ik voor een publiek een optreden gegeven over mijn visie op de toekomst van communicatie voor merken en mensen als The Identity Crisis Strategist. Een soort oudejaarsconference over mensen en merken. Dat lijkt me gaaf. En daarmee heb ik nog meer passie in mijn werk kunnen brengen.

T.B.C.

2 reacties op “#26 Het glas is halfvol..”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: